fons pantalla

Neurologia:

El neuròleg és l'especialista en malalties discapacitats neurovasculars i neurodegeneratives, com ara l'Ictus, l'Esclerosis Múltiple, els traumatismes cranioencefàlics, la malaltia de Parkinson i els deterioraments cognitius associats a altres malalties sistèmiques. Busquem solucions als símptomes associats a cada patologia com ara l'espasticitat, el dolor neuropàtic, les cefalees secundàries o les pèrdues de memòria. Treballem conjuntament amb altres especialistes com neuropsicòlegs i psicòlegs, fisioterapeuta, logopeda, etc... per tal de realitzar un bon diagnòstic i orientar-te cap a la intervenció individualitzada més adient per al teu cas, i també disposem de tots els professionals necessaris per fer la intervenció multidisciplinar més adequada al teu cas.

Neuropsicologia:

numeros espai neurologicElaboració del perfil de funcionament i dèficits cognitius de la persona (memòria, atenció, raonament, planificació, llenguatge, percepció, etc...) per tal de poder col·laborar o elaborar diagnòstics tant en edat pediàtrica com adulta. La realització d'una bona valoració neuropsicològica ens permet minimitzar errors en el diagnòstic, però també fer una bona intervenció, adequada a les necessitats reals del pacient, fugint d'aspectes genèrics i també valorar la seva evolució i millora amb molta més precisió.

Psicologia:

El nostre objectiu és oferir un espai d'acollida i acompanyament a la persona des del primer moment, en totes aquelles situacions i dificultats en les quals més ho necessiti i també en el transcurs de les diferents etapes del seu desenvolupament. Amb un apropament sensible al dolor i el patiment i amb especial atenció a tots els factors que hi participen.

Logopèdia:

És una disciplina que té com a finalitat la prevenció, valoració, diagnòstic i tractament dels trastorns de comunicació, llenguatge, veu i deglució.

1. Trastorns del llenguatge adquirit que afecta el component expressiu i/o comprensiu del llenguatge oral i/o escrit (afàsies)

2. Dificultats de la parla

  • Disàrtries. Trastorn de l'articulació per afectació del component motor provocada per una paràlisi, debilitat o descoordinació de la musculatura de la parla d'origen neurològic
  • Dislàlies. Trastorn del punt articulatori
  • Disfèmies. Alteracions del ritme de la parla

3. Trastorns i/o alteracions en la deglució

  • Disfàgia orofaríngia. Degudes a dany cerebral adquirit, malalties neurodegeneratives, a nivell oncològic de cap/coll o alteracions degudes a l'envelliment
  • Deglucions atípiques per disfuncions orofacials

4. Paràlisis facials

5. Trastorns de la veu (disfonies)

Fisioteràpia:

rehabilitacio fisioterapia espai neurologicLa fisioteràpia és una disciplina de la rama de ciències de la salut que utilitza diferents agents físics i l'exercici terapèutic per tractar patologies diverses, tant agudes com cròniques. L'objectiu de la fisioteràpia és facilitar el desenvolupament i afavorir la millora o el manteniment de la funcionalitat i mobilitat dels individus per garantir la màxima autonomia en la vida diària. Dins de la fisioteràpia podem trobar diferents camps d'actuació com seria la neurologia o la pediatria.

A Espai Neurològic podreu trobar a l'Anna, fisioterapeuta especialitzada en pediatria i atenció precoç que us oferirà un acompanyament en:

  • assessorament i estimulació del desenvolupament motriu
  • tractament de còlics i problemes digestius
  • tractament de torticolis i deformitats cranials
  • fisioteràpia respiratòria
  • teràpia aquàtica
  • tractament de distròfies musculars o neurodegeneratives.

Teràpia Ocupacional:

Intervencions a partir d'activitats significatives i Ocupacionals relacionades en l'etapa evolutiva de cadascun dels pacients, per tal de prevenir i tractar qualsevol discapacitat física, emocional o social.
Els objectius terapèutics s'adquiriran a partir de tècniques o activitats dissenyades a partir de les característiques de la persona per promoure, mantenir i/o restaurar la independència funcional de les habilitats implicades en les activitats de la vida diària.

Psicologia Forense:

La psicologia forense és la rama de la psicologia d’assistir als processos judicials, entre els quals es poden incloure els següents:

  • Realitzar avaluacions de custòdia.
  • Valoració d’habilitats i competències parentals.
  • Valoració d’estat psicopatològic en situacions de violència o delictes.
  • Valoració de situacions d’abusos sexuals, maltractaments, situacions de desemparament i/o maltractament infantil,…
  • Valoracions de discapacitat o dependència.
  • Valoració per la modificació de capacitats.

SERVEIS

Descobreix els serveis que oferim

ELS NOSTRES PACIENTS

A qui podem atendre?

PROFESSIONALS

Coneix a les persones que integren l'equip

PREGUNTES FREQÜENTS

Resol els principals dubtes

Centre Acreditat Glifing neuronUP